Budakalász

A környezettel, a szép kerttel kapcsolatos írások

Kollár Ernő írása
Budakalász, 2008. november

Tisztelt Látogató!


Köszönöm, hogy ezt az oldalt is megtekinti és elolvassa írásomat. Tisztában vagyok azzal, hogy  nem kis feladatra vállalkoztam, amikor elhatároztam, hogy egy közösségi weboldalt készítek. Vannak ismerőseim, akik már hasonló, de más témájú oldallal próbálkoztak és nagyon hamar belefáradtak az érdektelenségbe. Néhány hét, néhány hónap után nem látták sok értelmét, hogy naponta vagy hetente frissítsék a weblap anyagát a gyér látogatottsága miatt.
Természetesen ez a www.budakalaszszepkert.hu weblappal is előfordulhat. Remélem, hogy  a szép kert,  a gondozott környezet, a virágok, valamint Budakalász természeti szépségeinek képekben történő bemutatása, a weboldalak rendszeres frissítése meghozhatja azt a nézettséget,  az internet hozzáféréssel rendelkező budakalászi lakosság, vagy más érdeklődők körében, hogy értelme legyen csinálnom. Talán a lap nézettségét az is elősegítheti, hogy nem profitorientált, hiszen nem eladni akar, hanem „csak” adni és bemutatni. Bemutatkozási lehetőséget teremteni azoknak a budakalászi lakónak, akik kertjükben és közvetlen lakó környezetükben saját maguk kedvteléséből, ki-ki a saját ízlésének és lehetőségeinek megfelelően ápolja kertjét, lakó környezetét. Továbbá, a Fórum lehetőséget ad a tapasztalatok kicserélésére, vélemények kinyilvánítására. Ha valaki úgy érzi, hogy a fórum adta lehetőség szűk, de a mondanivalója fontos és érdeklődésre tarthat számot, névvel és elérhetőséggel ellátott  írását ezen az oldalon közzétesszük.

A weblap felvállalja, hogy lehetőségeivel népszerűsítse a  környezettudatos magatartást, a természet szeretetét, a szebb és élhetőbb Budakalász megteremtését.


Önmagában a rendeletek, a törvények nem sokat érnek ezen a területen. Az egyes emberek szemléletének kell megváltozni, hogy érdemi változást tapasztaljunk. A környezetvédelemmel kapcsolatos hangzatos szavak konkrét tettek, példamutatás nélkül nem vezethetnek eredményre.

Remélem, hogy a weblap jó közösség formáló lesz és kitűzött céljaiban pedig eredményes.

Kollár Ernő, Budakalász, Szegély u.

 Copyright 2008, http://www.budakalaszszepkert.hu All Rights Reserved.

Kapcsolat: budakalasz@budakalaszszepkert.hu